Rehberim Oyunum

04.01.2022 161

Proje hakkında

Oyun, çocukları eğlendiren, mutlu eden temel ihtiyaçlar arasındadır. Çocukların ilk sosyalleşme süreçleri oyun yoluyla başlar ve çocuğun kişiliği, zekâsı ve birtakım becerilerinin gelişiminde oyunun etkisi göz ardı edilemez. Eğitimde oyunların kullanılması etkili bir yol olarak bilinmektedir. Eğitimciler oyunları öğrencilerin motivasyon sağlamaları, sosyalleşmeleri, öğrendiklerini pekiştirmeleri ve özgüvenlerini artırmalarına yardımcı olması amacıyla kullanmaktadır. Bu fikirden yola çıkarak projemizde "rehberlik ve kariyer planlama" noktasında etkinlik, oyun ve dijital oyunlar kullanarak belirli beceri ve kazanımların öğrencilere oyun yoluyla kazandırılmasını amaçlamaktadır. Projemiz 6-10 yaş aralığında olan öğrencilerimizle yürütülmektedir. Proje Kasım ayında başlayarak Mayıs ayında sona erecektir. Proje sonunda öğrencilere uygulanan zenginleştirilmiş rehberlik çalışmaları ile yaşamı anlamalarına, doğru yorumlamalarına ve anlamlandırmalarına destek olunacaktır.